Introduïu la vostra paraula clau

post

La Selectivitat juny 2019 ja és acabada. S’acosten les PAU setembre 2019

La Selectivitat juny 2019 ja és acabada. S’acosten les PAU setembre 2019

Un any més ja tenim en girant la cantonada les proves d’accés a la universitat, la Selectivitat 2019.

Anem a aclarir alguns conceptes relatius a les PAU.

Quan són les dates de la prova de selectivitat 2019?

Les dates de la prova de selectivitat 2019, com en el curs passat, seran dos. Parlem de dues convocatòries: selectivitat juny 2019 i selectivitat setembre 2019. Les PAU de juny se celebren a Catalunya els dies 12, 13 i 14 de juny de  2019. I els exàmens de la convocatòria extraordinària (o de setembre) seran els dies 3 4 i 5 de setembre de 2019.

On es fan les proves de selectivitat 2019?

Les proves es realitzaran principalment en universitats públiques catalanes. Els resultats de les PAU juny i de les PAU setembre seran publicats al Portal d’accés a la Universitat el 26 de juny de 2019 i el 17 de setembre 2019.

Puc accedir a la universitat al setembre?

Sí. Els alumnes que hagin cursat les PAU al setembre, o sigui, que s’hagin presentat a la selectivitat 2019 en la seva convocatòria extraordinària, i volen accedir a universitats públiques, ho poden fer, però poden trobar-se ja no hi hagi places.

Què hi ha de nou a la selectivitat 2019?

Hi ha poques  novetats a la Selectivitat 2019. A la Selectivitat del curs passat sí que hi va haver dues novetats importants. La primera d’elles és que la Història de la filosofia ja no va formar part de la Fase General. És a dir, que els alumnes van haver de presentar-se a l’assignatura d’Història d’Espanya obligatòriament. Història de la Filosofia va passar doncs a pertànyer a les assignatures catalogades com a “específiques”.

La segona gran novetat de la Selectivitat del curs passat va ser que, fins el 2017, Història de l’Art era una de les quatre assignatures que es podien triar com a cinquena matèria de la fase general; en canvi, a les PAU 2018 es va substituïr Història de l’art per Fonaments de les arts.

Quantes fases tenen les PAU 2019?

Les PAU 2019 consten de dues fases: la fase obligatòria i la fase voluntària. La fase obligatòria, o també anomenada fase general, constarà de cinc exàmens: llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, història d’Espanya, llengua estrangera (anglès o francès) i una cinquena assignatura a escollir entre matemàtiques, matemàtiques aplicades a les ciències socials, llatí o fonaments de les arts. En la fase voluntària, o també anomenada específica, es poden triar d’una a tres matèries segons els estudis universitaris que l’alumne vulgui accedir.

Recordem que la nota obtinguda en la fase general té una validesa indefinida, mentre que l’obtinguda en la fase específica caduca després dos anys. Un alumne es pot presentar tantes vegades com vulgui a les PAU per millorar o pujar les seves notes, ja sigui a la fase general, a l’específica, o les dues alhora. La nota que se li mantindrà és en qualsevol cas la nota més alta obtinguda en qualsevol de les convocatòries.

Necessito la selectivitat 2019 per accedir a un cicle formatiu de grau superior?

Els alumnes que vulguin accedir a un cicle formatiu de grau superior, i que disposin del títol de Batxillerat, no necessiten presentar-se a la Selectivitat. No obstant això, sempre intentem animar els estudiants de CAPER amb el Batxillerat aprovati que volen fer un cicle formatiu de grau superior, que es presentin almenys a la fase específica de les PAU per si més endavant volguessin accedir a la universitat i els calgués pujar nota (accés a la universitat des de cicles formatius de grau superior).

Llavors per què estudiar per a la Selectivitat quan es vol cursar un cicle formatiu de grau superior?

Hi ha dues raons principalment.

Imaginem-nos que un alumne comença un cicle formatiu de grau superior sense haver-se presentat a la fase general de les PAU el curs anterior. Imaginem-nos també que durant el curs decideix abandonar els estudis de cicle i el curs següent vol accedir a la universtiat. Doncs bé, en aquest cas, sí que necessitaria tenir aprovades la fase general de les PAU, havent perdut l’oportunitat de presentar-s’hi quan tenia els temaris més “frescos”. Havent tret un quatre o més a la fase general en el seu moment, se li hauria guardat aquesta nota indefinidament.

D’altra banda, pot passar que un alumne que va acabar el Batxillerat i va accedir a un cicle formatiu de grau superior, un cop finalitzat el cicle formatiu de grau superior vulgui accedir a la universitat i que no li arribi la nota d’accés. Doncs bé, si al finalitzar el Batxillerat s’hagués presentat a la fase específica de les PAU, la nota obtinguda se li hauria guardat durant dos anys (recordem que cal treure com a mínim un 5 a l’assignatura específica perquè ponderi).

Quina nota he de treure a la selectivitat 2019 per superar-la?

La nota de les PAU resultant de la mitjana ponderada de Batxillerat i de la Fase General, ha de ser igual o superior a 5 perquè es consideri que les PAU han estat aprovades. L’avaluació batxillerat, o cosa que és el mateix, les qualificacions obtingudes a Batxillerat, són doncs de gran importància (60%), sobretot quan els alumnes vulguin accedir a graus universitaris que exigeixin una nota d’admissió (de tall) alta.

Accés universitat i notes tall. La nota d’admissió universitat (sobre 14 punts) és la suma de la nota de les PAU més la suma de les notes obtingudes en la fase específica. Si la nota d’admissió supera la nota de tall, l’alumne podrà accedir al grau universitari sol·licitat. Cal destacar que per al càlcul de la puntuació de la fase específica, només es tindran en compte les dues assignatures amb major nota, sempre que la nota obtinguda en les mateixes hagi estat igual o superior a 5. Convé destacar que la cinquena assignatura de la fase general també ens servirà per puntuar a la fase específica sempre que s’hagi obtingut una puntuació igual o superior a 5 en aquesta.

Trobaràs més informació sobre les PAU 2019 a la pàgina web de la Generalitat.

He de preparar la selectivitat 2019 en alguna acadèmia?

Com que no hi ha dos alumnes iguals, a CAPER apostem per cursos personalitzats de 2 a 5 alumnes, on cada alumne segueix el seu ritme d’aprenentatge i té el seu propi pla d’estudi segons el seu temps disponible. Les explicacions que rep cada alumne són individualitzades. D’aquesta forma aconseguim els millors resultats amb la mínima inversió de temps i diners.

A més, els cursos de preparació PAU de CAPER es caracteritzen per ser de màxima flexibilitat pel que fa a dates i horaris. En funció de les setmanes que resten fins a la prova, caldrà contractar més o menys classes per setmana de cada assignatura.

En qualsevol cas, a CAPER fem revisions trimestrals del programa de treball de cada alumne, així que durant el curs o durant l’estiu anirem adaptant el programa de treball al ritme d’aprenentatge de cada alumne. Finalment, tenim horaris disponibles tan de matí com de tarda, i obrim els dissabtes pel matí (només durant el curs).

La preparació PAU no és tasca homogènia pel que fa a assignatures a treballar, ja que cada alumne té les seves pròpies necessitats: hi ha alumnes que només han de preparar la fase general de les PAU, altres que només han de preparar la fase específica de la selectivitat, i finalment hi ha alumnes que han de preparar-tant la fase general com la fase específica.

A CAPER fem una entrevista inicial gratuïta amb l’alumne i/o pares per assessorar-los sobre la millor estratègia a seguir per a la preparació de les PAU.

Com acadèmia Selectivitat referent a Terrassa, hem de donar garanties a l’alumne que els professors que tindrà seran altament especialitzats per assignatura, i amb una àmplia experiència preparant alumnes per a les PAU. A més a més, disposem d’una acurada selecció de recursos educatius a disposició de l’alumne.

Per a més informació sobre la preparació PAU Terrassa amb CAPER, pots informar-te sobre els nostres cursos per preparar la selectivitat 2019 aquí (curs PAU juny) o aquí (curs PAU setembre)

Esperem que aquesta entrada us hagi resultat útil. I si us presenteu a les PAU 2019, molta sort!

No hi ha comentaris

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Compartir
Su pedido de compras se guardará y se le dará un enlace. Usted, o cualquier persona con el enlace, puede usarlo para recuperar su pedido en cualquier momento.
Back Compartir
Su pedido de compras se guardará con imágenes e información del producto y totales del pedido. Luego envíelo a usted mismo o a un cliente, con un enlace para recuperarlo en cualquier momento.
Your cart email sent successfully :)