Introduïu la vostra paraula clau

post

S’acosten les PAU juny 2021

S’acosten les PAU juny 2021

Un any més ja tenim en girant la cantonada les proves d’accés a la universitat, la Selectivitat 2021.

Anem a aclarir alguns conceptes relatius a les PAU.

Quan són les dates de la prova de selectivitat 2021?

Les dates de la prova  selectivitat juny 2021 i selectivitat setembre 2021 seran els dies 8, 9, 10 i 11 de juny de 2021 i 7. 8. i 9 de setembre de 2021.

On es fan les proves de selectivitat 2021?

Les proves es realitzaran principalment en universitats públiques catalanes. Al procés d’inscripció podràs escollir on t’agradaria examinar-te.

Puc accedir a la universitat al setembre?

Sí. Els alumnes que hagin aprovat les PAU al setembre podran accedir a algun Grau universitari sempre i quan hi hagi places. Si no, s’hauran d’esperar al curs següent.

Què hi ha de nou a la selectivitat 2021?

Hi ha poques però importants novetats a la Selectivitat 2021 i es refereixen als criteris de flexibilizació en la opcionalitat dels exàmens.

Quantes fases tenen les PAU 2021?

Les PAU 2021 consten de dues fases: la fase obligatòria i la fase voluntària. La fase obligatòria, o també anomenada fase general, consta de cinc exàmens: llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura, història d’Espanya, llengua estrangera (anglès o francès) i una cinquena assignatura a escollir entre matemàtiques, matemàtiques aplicades a les ciències socials, llatí o fonaments de les arts. En la fase voluntària, o també anomenada específica, es poden triar d’una a tres matèries.

Recordem que la nota obtinguda en la fase general té una validesa indefinida, mentre que l’obtinguda en la fase específica caduca després de 2 anys. Un alumne es pot presentar tantes vegades com vulgui a les PAU per millorar les seves notes, ja sigui a la fase general, a l’específica, o les dues. La nota que se li mantindrà és en qualsevol cas la nota més alta obtinguda en qualsevol de les convocatòries.

Necessito la selectivitat 2021 per accedir a un cicle formatiu de grau superior?

Els alumnes que vulguin accedir a un cicle formatiu de grau superior, i que disposin del títol de Batxillerat, no necessiten presentar-se a la Selectivitat. No obstant, animem als estudiants amb el Batxillerat aprovat i que volen fer un cicle formatiu de grau superior, que es presentin almenys a la fase específica de les PAU per si més endavant volguessin accedir a la universitat i els calgués pujar nota.

Llavors per què estudiar per a la Selectivitat quan es vol cursar un cicle formatiu de grau superior?

Hi ha dues raons principalment.

Imaginem-nos que un alumne amb el títol de Batxillerat comença un cicle formatiu de grau superior sense haver-se presentat a la fase general de les PAU el curs anterior. Imaginem-nos també que durant el curs decideix abandonar els estudis del cicle i el curs següent volgués accedir a la universtiat. Doncs bé, en aquest cas, sí que necessitaria tenir aprovada la fase general de les PAU, havent perdut l’oportunitat de presentar-s’hi quan tenia els temaris més “frescos”. Havent tret un quatre o més a la fase general en el seu moment, ja se li hauria guardat aquesta nota indefinidament.

D’altra banda, pot passar que un alumne que va acabar el Batxillerat i va accedir a un cicle formatiu de grau superior, un cop finalitzat el cicle formatiu de grau superior vulgui accedir a la universitat i que no li arribi a la nota de tall. Doncs bé, si al finalitzar el Batxillerat s’hagués presentat a la fase específica de les PAU, la nota obtinguda se li hauria guardat durant 2 anys (recordem que cal treure com a mínim un 5 a l’assignatura específica perquè ponderi).

Quina nota he de treure a la selectivitat 2021 per superar-la?

La nota de les PAU resultant de la mitjana ponderada de Batxillerat i de la Fase General, ha de ser igual o superior a 5 perquè es consideri que les PAU han estat aprovades. L’avaluació batxillerat, o cosa que és el mateix, les qualificacions obtingudes a Batxillerat, són doncs de gran importància (60%), sobretot quan els alumnes vulguin accedir a graus universitaris que exigeixin una nota d’admissió (de tall) alta.

Accés universitat i notes tall. La nota d’admissió universitat (sobre 14 punts) és la suma de la nota de les PAU més la suma de les notes obtingudes en la fase específica. Si la nota d’admissió supera la nota de tall, l’alumne podrà accedir al grau universitari sol·licitat. Cal destacar que per al càlcul de la puntuació de la fase específica, només es tindran en compte les dues assignatures amb major nota, sempre que la nota obtinguda en les mateixes hagi estat igual o superior a 5. Convé destacar que la cinquena assignatura de la fase general també ens servirà per puntuar a la fase específica sempre que s’hagi obtingut una puntuació igual o superior a 5 en aquesta.

HE DE PREPARAR LA SELECTIVITAT 2021 en alguna acadÈmia?

Evidentment, sí! Si te les prepares en una acadèmia especialitzada com CAPER les possibilitats d’assolir els teus objectius augmenten molt.

Apostem per cursos personalizats en grups de 2 a 5 alumnes on ens adaptem al nivell inicial i ritme d’aprenentatge de cada alumne. Cada alumne rep les seves explicacions, dubtes, correccions i deures per casa. Com que no hi ha dos alumnes iguals, aquesta és la metodologia que ens ha dut millors resultats. D’aquesta forma aconseguim els millors resultats amb la mínima inversió de temps de classe i diners.

A més, els cursos de preparació PAU de CAPER es caracteritzen per ser de màxima flexibilitat pel que fa a dates i horaris. En funció de les setmanes que resten fins a la prova, caldrà contractar més o menys classes per setmana de cada assignatura.

En qualsevol cas, a CAPER fem revisions trimestrals del programa de treball de cada alumne, així que durant el curs, anirem adaptant el programa de treball al ritme d’aprenentatge de cada alumne. Finalment, tenim horaris disponibles tant de matí com de tarda, i obrim els dissabtes pel matí.

La preparació PAU no és tasca homogènia pel que fa a assignatures a treballar, ja que cada alumne té les seves pròpies necessitats: hi ha alumnes que només han de preparar la fase general de les PAU, altres que només han de preparar la fase específica de la selectivitat, i finalment hi ha alumnes que han de preparar-tant la fase general com la fase específica.

Després de 18 anys com a acadèmia Selectivitat referent a Terrassa, donem garanties a l’alumne que el professorat és expert en la màteria i té molta experiència amb alumnes que es presenten a les PAU per lliure.  

Per a més informació sobre la preparació PAU Terrassa amb CAPER, pots informar-te sobre els nostres cursos per preparar la selectivitat 2021 a l’apartat “CURSOS” de la nostra web.

Esperem que aquesta entrada us hagi resultat útil. I si us presenteu a les PAU 2021, molta sort!

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada.

Compartir
Su pedido de compras se guardará y se le dará un enlace. Usted, o cualquier persona con el enlace, puede usarlo para recuperar su pedido en cualquier momento.
Back Compartir
Su pedido de compras se guardará con imágenes e información del producto y totales del pedido. Luego envíelo a usted mismo o a un cliente, con un enlace para recuperarlo en cualquier momento.
Your cart email sent successfully :)