exàmens de setembre

Aprovar els exàmens de setembre

Els exàmens de setembre o recuperacions de setembre, són uns exàmens als que s’han de presentar els alumnes de Primer de Batxillerat que han suspès assignatures durant el curs.

Les notes de final de curs es lliuren a finals de juny i és en aquest moment quan l’alumne sabrà si ha d’anar a recuperacions de setembre. D’una banda, entrarà el temari de tot el curs de l’assignatura o assignatures suspeses. De l’altra, algun deure o exercicis que s’hauran de presentar el dia de l’examen i que solen explicar un% de la nota final. La longitud dels deures d’estiu depèn molt de cada escola, i dins de cada escola, de cada professor en particular.

A CAPER ens hem especialitzat en classes de preparació de les recuperacions de setembre. Inicialment tenim una entrevista amb els pares i l’alumne per determinar el pla de treball per a l’estiu. Determinarem quines assignatures són les que reforçarem a CAPER, i quantes classes en total assignarem a cada assignatura. El nombre de classes que assignarem a cada assignatura depèn principalment de: la complexitat de la pròpia assignatura, del nivell inicial de l’alumne i del volum dels exercicis a presentar (si escau).

El següent pas és procedir a buscar horaris i assignar professors. A CAPER comptem amb professors titulats universitaris i especialitzats en pràcticament totes les assignatures de Batxillerat. La prioritat a l’hora de buscar horaris serà que, per a cada assignatura, el nombre de professors especialistes assignats sigui el menor possible, preferiblement un de sol. Per tant, és molt important que la disponibilitat horària per part de l’alumne sigui àmplia.

En qualsevol cas, a la meitat de l’reforç, cada professor es reuneix amb la coordinadora pedagògica per a la revisió del programa de treball. Discutirem sobre l’evolució de l’alumne pel que fa als seus objectius … que en el cas de les recuperacions de setembre, no són altres que aprovar els exàmens de setembre. Si el pla de treball no està avançant adequadament, s’estudien accions correctores o de millora. Aquestes correccions solen consistir en ampliar classes, intercanviar assignatures, tornar a coordinar-nos amb els pares per millorar el pla d’estudi, etc.

Durant l’estiu el pla d’estudi per a casa és obligatori. Cada professor, a l’acabar la classe, fixa els deures per al proper dia. La mateixa dinàmica es sol repetir classe després classe: durant la classe expliquem els continguts d’un determinat tema i els vam començar a practicar, i cap a casa es manen deures d’aquest tema i l’estudi de el següent tema. Important! Venir amb dubtes concrets a la següent classe. Si no hi ha dubte, és que no hi ha hagut treball a casa! En definitiva, apostem per explicacions, materials i plans d’estudi totalment individualitzats.

Esperem que aquestes explicacions hagin servit a pares i alumnes de cara a orientar-los de cara les recuperacions de setembre.

Més informació dels nostres serveis clicant aquí. O si ho prefereix, truqui’ns al 648298223 o escrigui’ns a info@caper.es.

1 comentario en “Aprovar els exàmens de setembre”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Abrir chat